Kansallispuistot tutuiksi: Salamajärven kansallispuisto 29.05.2021, 89 €

Kansallispuistot tutuiksi yksi toisensa jälkeen! Lähde Liikenne Huovarin mukana keväällä, kesällä ja syksyllä eri kansallispuistomatkoille!

Ensimmäisenä on vuorossa Salamajärven kansallispuisto! Lähde kanssamme katsomaan kuinka luonto herää eloon pitkän talven jäljiltä. Salamajärven kansallispuisto on kooltaan 65 km², se on perustettu 1982 ja se sijaitsee Kivijärven, Kinnulan ja Perhon alueilla. Puistosta löytyy eteläisen Suomen laajin ja edustavin suo- ja metsäerämaa. Monipuoliset retkeilyreitit johdattavat kulkijan ihastelemaan avoimia soita ja kivikkoisia kankaita.

Kivikkoiset kankaat, laajat suot ja monipuoliset reitit tarjoavat unohtumattomia eräkokemuksia. Salamajärven kansallispuistossa on eteläisen Suomen suurin suoerämaa. Salamajärven kansallispuiston tunnuseläin on metsäpeura. Hyvällä onnella retkeilijä voikin nähdä metsäpeuran kansallispuiston retkeilyreitillä.

Suuntaamme ensin Koirasalmen luontotuvalle, jossa tarjolla on tulokahvit ja kahvileipä. Kahviossa on paikan esittely ja pieni historiikki kahvion näytöltä sekä mahdollisuus esittää kysymyksiä. Saamme mukaamme ammattitaitoisen, Salamajärven kansallispuiston erityispiirteet tuntevan oppaan Pahapuro-nimiselle reitille (7 km). Pahapuron lenkillä pääset nauttimaan rauhallisesta ja hiljaisesta luonnosta, jossa sielu lepää. Pahapuron reitti on osittain kivikkoista, jonkin verran on pitkospuita. Oppaan mukana kulkiessa saat paljon tietoa mitä et itsenäisesti vaeltaessa kuulisi! Kävelyvauhti ja levähdystauot sovitetaan lähtijöiden kunnon mukaiseksi.

Vaihtoehtoisesti voi kulkea myös itsenäisesti lyhyemmän reitin (esimerkiksi Vasan kierros 2km) ja viettää enemmän aikaa Koirasalmessa.

Lisää tietoa reiteistä: https://www.luontoon.fi/salamajarvi/reitit

Patikoinnin jälkeen on Koirasalmessa tarjolla savulohikeittolounas (kuuluu hintaan).

Koirasalmen pihapiirissä on veneitä ja kanootteja vuokralla. Vene 10 €/ max 3h, kanootti 15 € / max 3h. Kalastusmahdollisuus mato-ongella Pienen Koirajärven puolella 5 € /hlö (sis. madot ja ongen). Näitä kannattaa hyödyntää mikäli ei lähde mukaan yhteiselle kävelyretkelle ja jää odotusaikaa ennen kuin muut tulevat patikoinnista. Mikäli tiedät jo etukäteen että haluat vuokrata veneen tai kanootin, se kannattaa varata etukäteen ja varmistaa näin saatavuus Koirasalmen numerosta 040-9398147. Lisätietoa Koirasalmesta: https://koirasalmi.com/

Huom! Ota mukaasi evästä ja juomista mukaasi kävelyretkeä varten. Tukevat retkeilykengät ja säähän sopiva varustus kannattaa ottaa mukaan.

Hinta sisältää:
*Bussikuljetuksen
*Esittely alueesta
*Alkukahvit ja kahvipulla
*Keittolounas
*Opastettu kävelyretki 7 km

Lisämaksusta paikan päältä ostettavissa:
*Vene/kanoottivuokraus
*Onginta

Varaathan paikkasi hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen matkaa!

Hinta89 €/hlö
Kansallispuistot tutuiksi: Salamajärven kansallispuisto 29.05.2021, 89 €

7.10 Ylivieska Matkahuolto

7.40 Nivala Neste

8.10 Sievi ABC

8.45 Reisjärvi ABC

10.00 Koirasalmen luontotupa


Bussi lähtee takaisin kotiin päin kun kaikki ovat valmiita, noin klo 14.00. 


Matka maksetaan laskulla. 

Alle 18-v mukaan huoltajan seurassa. 

Tarkista peruutusehdot kohdasta https://liikennehuovari.fi/fi/yleiset-matkapakettiehdot Voit perua matkan kuluitta vielä 3 viikkoa ennen matkaa.

Järjestäjä pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Pienet aikataulu- ja reittimuutokset ovat mahdollisia. Lähtijämäärän ollessa liian vähäinen, järjestäjällä on oikeus perua matka. Hinta sisältää alv:n. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja. Matkojen hintoihin ei sisälly vakuutuksia. Matkustajan on itse huolehdittava siitä vakuutusturvasta, jonka hän katsoo matkalla tarvitsemansa.Online-varausVoit tehdä varauksen myös

Sähköpostitse: asiakaspalvelu@liikennehuovari.fi
Puhelimitse: 08 311 0388