Matka Valamon ja Lintulan luostariin 10.-11.7.2023, 199 €/hlö

Takuulähtö!

Lähde mukaamme ainutlaatuiselle matkalle Valamon ja Lintulan luostareihin! Ensimmäisen vuorokauden vietämme Valamon luostarissa ja lähtöpäivänä piipahdamme palatessa myös Lintulan luostarissa.

Hintaan kuuluu:
*BUSSIKULJETUS valitulta paikkakunnalta
*Opastettu KIRKKOKIERROS Valamon luostarin pääkirkossa ja vanhassa kirkossa
*Tutustuminen Valamon NÄYTTELYIHIN omatoimisesti
*NOUTOPÖYTÄRUOKAILU ravintola Trapesassa Valamossa
*Visiitti Valamon VIINITUVALLA, jossa kuulemme viinehtimön tarinaa ja saadaan maistiaiset luostarin tuotannosta
*Aikaa OSTOKSILLE viini- ja matkamuistomyymälässä ja Trapesassa; leivonnaisia, kirjoja, musiikkia, herkkuja ja paljon muuta
*Valamolainen TEEPÖYTÄ illalla
*MAJOITUS Valamon luostarihotellissa 2hh AAMIAISINEEN
*KEITTOLOUNAS lähtöpäivänä Lintulan Luostarissa
*Opastettu KIRKKOKIERROS Lintulan luostarissa
*Vapaata aikaa tutustua LINTULAN LUOSTARIIN

Hinta: 199 €/hlö
Lisämaksusta: 1hh + 10 € (1hh sijaitsevat viereisessä rakennuksessa opistohotellissa)

Ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiat lisätietokohdassa ilmoittautumisen yhteydessä!

Ilmoittaudu viimeistään 8.6!

Kuvat: Valamon luostari

Hinta199 €/hlö
Matka Valamon ja Lintulan luostariin 10.-11.7.2023, 199 €/hlö

Alustava matkaohjelma:


Maanantai 10.7. 

6:00 Ylivieska linja-autoasema

6:30 Sievi S-Market

7:00 Nivala linja-autoasema

7:30 Haapajärvi ABC

8:00 Pyhäjärvi ABC

Tauko/taukoja matkalla omakustanteisesti. 


 • Saapuminen Valamoon puoliltapäivin. 
 • Ruokailu noutopöydästä ravintola Trapesassa
 • Opastettu kirkkokierros 
 • Kirjautuminen huoneisiin heti kun huoneet ovat valmiit, viimeistään klo 16 mennessä.
 • Viinikierros. Kierroksella tutustutaan Valamon viininvalmistukseen sekä maistellaan kaksi viiniä.
 • Klo 19.30-20.30 Valamolainen teepöytä


Tiistai 11.7.

 • Klo 7.30-10.00 Luostariaamiainen tarjolla ravintola Trapesassa 
 • Klo 9.30-11.00 Omatoiminen tutustuminen kuvataidenäyttelyyn (vuonna 2023 Martta Wendelin) sekä luostarimuseoon
 • Klo 11.00 lähtö Valamon luostarista kohti Lintulan luostaria
 • Klo 11.30 saapuminen Lintulan luostariin, keittolounas jälkiruoalla ja opastettu kirkkokierros (30min)
 • Aikaa tutustua Lintulan luostarin alueeseen itsenäisesti
 • Klo 14.00 lähtö kotia kohti 


Maanantai-iltana on Valamon pääkirkossa ehtoopalvelus klo 18-19.30 ja tiistaiaamuna aamupalvelus klo 6-7.30. Näihin on kaikkien mahdollisuus osallistua joko koko ajaksi tai käydä vain piipahtamassa sisällä. 

Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon luostarin pääelinkeino on matkailu. Viimeisten vuosikymmenien aikana luostarista on kehittynyt Suomen merkittävin ortodoksisen kulttuurin keskus.

Ortodoksinen kirkko on toinen kansankirkkomme, jonka jumalanpalveluselämä on rikasta. Luostarissa toimitetaan päivittäin 2-3 jumalanpalvelusta, joihin kaikki ovat tervetulleita. Kirkkoon on hyvä astua rohkeasti sisään, eikä jäädä ovensuuhun, että muutkin halukkaat mahtuvat vaivatta sisään. Vieraat voivat halutessaan ostaa kirkkoon tultaessa vasemmalla sijaitsevasta pöydästä vahakynttilöitä eli tuohuksia ja viedä ne palamaan ikonien edessä oleviin kynttilänjalkoihin. Perinteisesti miehet seisovat ovesta katsoen oikealla ja naiset vasemmalla puolellakirkkosalia. Jos Teillä ei ole aikaa olla kirkossa koko palvelusta, siellä voi tulla käväisemäänkin. Jos ette jaksa seistä koko palvelusta, on seinänvierillä penkkejä, joilla voi istua. 

Toivomme Teidän viihtyvän kävelyretkillä luostarin ympäristössä. Luostarin laivarannassa on Pyhälle Nikolaokselle pyhitetty pieni rukoushuone eli tsasouna. Salmen vastarannalla noin kilometrin päässä luostarista on veljestön hautausmaa. Pururatareitti Matkamiehen ristille (yhteensä 4,3 km) lähtee Valkoisen vierasmajan vasemmalta puolelta. Matkan varrella on viihtyisä laavu, missä voi halutessaan levähtää nuotion ääressä. Polttopuita on valmiina nuotiotulia varten. Asiasta voi kysyä tarkemmin vastaanotosta.

Valamo on veljestölle ja siellä vieraileville pyhiinvaeltajille erityisen pyhä paikka. Ulkona ja sisätiloissa saa valokuvata kaikkialla, paitsi ei kirkossa jumalanpalvelusten aikana. Jos haluatte valokuvata veljestön jäseniä tai luostarin henkilökuntaa, niin on kohteliasta ensin kysyä lupa asianomaiselta.

Luostarialueelle eivät sovi helleasut - sekä miesten että naisten polvet ja olkapäät tulee olla peitossa. Luostarialueelle ei saa tuoda koiria. Tupakointi on sallittua vain sille erikseen tarkoitetuissa paikoissa.

Hiljentyminen kuuluu luostariin, toivomme vieraittemme ottavan tämän huomioon erityisesti ilta- ja yöaikaan. Yörauha luostarissa on klo 22.00 – 6.00.

Kahvila-ravintola Trapesa palvelee Teidän aineellisia tarpeitanne ja muistoesinemyymälä Tuohuksesta sekä viinimyymälästä löydätte varmasti tuliaisia ja kotiin viemisiä. Luostarialueella ei ole pankkiautomaattia, mutta maksuvälineenä voi käyttää pankki- ja luottokortteja. Näyttelyt, museo ja monipuolinen kirjastomme tarjoavat elämyksiä kulttuurista nauttiville.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matka maksetaan laskulla, jonka eräpäivä on viikko ennen matkan alkua. Alle 18-v mukaan huoltajan seurassa.

Tarkista peruutusehdot kohdasta  https://liikennehuovari.fi/fi/yleiset-matkapakettiehdot

Järjestäjä pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin. Pienet aikataulu- ja reittimuutokset ovat mahdollisia. Lähtijämäärän ollessa liian vähäinen, järjestäjällä on oikeus perua matka. Tässä tapauksessa pyrimme infoamaan asiasta viimeistään viikkoa ennen matkaa. Hinta sisältää alv:n. Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja. Matkojen hintoihin ei sisälly vakuutuksia. Matkustajan on itse huolehdittava siitä vakuutusturvasta, jonka hän katsoo matkalla tarvitsemansa.Online-varaus

Matkustaja 1

Voit tehdä varauksen myös

Sähköpostitse: asiakaspalvelu@liikennehuovari.fi
Puhelimitse: 08 311 0388